language arrow_drop_down
SE NO EN
Nyhed: 2019-05-16

Borås Energi och Miljö AB valgte Prevas og Infor EAM til vedligeholdelse af Sobacken

Borås Energi och Miljö AB har investeret 3,7 milliarder svenske kroner i nye anlæg i Sobacken uden for Borås, Sverige. Der er tale om nye, topmoderne anlæg til fjernvarme, el og rensningsanlæg. Her fremstilles også biogas, som benyttes til offentligt salg samt kommunens egne biler og busser. Vedligeholdsløsningen til anlæggene vil blive leveret af Prevas.

Vedligeholdssystem Asset Management
Eftersom man har investeret så meget i et moderne anlæg, var det vigtigt at finde en tilsvarende god løsning til vedligeholdelse af aktiverne. Borås Energi och Miljö søgte et vedligeholdssystem, der var helt på forkanten, præventivt og til og med tilstandsafhængigt. Man ønsker ikke, at kraftvarmeværket, som leverer fjernvarme til kommunens indbyggere, skal gå i stå, eller at rensningsanlægget skal holde op med at fungere. For at håndtere så store, komplekse aktiver, som et topmoderne rensningsanlæg eller kraftvarmeværk udgør, kræves et godt vedligeholdssystem.

Med hovedvægt på brugervenlighed
Prevas var en af fire leverandører, der afgav bud i forbindelse med det offentlige indkøb.

- Vi fik mulighed for at vise Borås Energi och Miljö AB vores system ved to lejligheder, siger David Baeckström, sales executive EAM hos Prevas AB. Den første gang præsenterede vi vores projektmodel og grundsystem, og ved en supplerende demonstration valgte vi at vise systemets mobilitet, der udgøres af Infor EAM.

- Tidligt i processen fik vi input fra Borås Energi och Miljö om, at brugervenlighed var meget vigtigt. Det passer fint med vores løsning, eftersom alle grænseflader er konfigurerbare helt efter de forskellige roller eller personer, der skal arbejde i løsningen, fortsætter David Baeckström.

- At vi indkøber et vedligeholdssystem, skyldes, at en nylig gennemført sammenlægning af to enheder indebærer dobbelte vedligeholdssystemer i driften. I forbindelse med indførelsen af vedligeholdssystemet vil vi også finpudse vores processer og arbejdsmåder. Ved demonstrationerne under udbudsfasen viste Prevas et stærkt, men brugervenligt system i Infor EAM med attraktivt udseende, og som føltes intuitivt. Prevas' model for gennemførelsen af projektet føles også gennemarbejdet og professionel. Vi har store forhåbninger til, at vi får et velkonfigureret system, der både støtter og effektiviserer vores arbejde, siger Andreas Ulveström, vedligeholdschef hos Borås Energi.

Gartner er et uafhængigt institut, der udfører bedømmelser af forskellige IT-systemer, og Infor EAM ligger øverst på deres såkaldte magiske kvadrant. Systemet er helt konfigurerbart, så det kan opfylde forskellige behov og forudsætninger, og det benyttes blandt andet i Cerns partikelaccelerator til vedligeholdelsen der, men også af størstedelen af andre energiselskaber i Sverige og Norge.

- Vi er rigtigt glade for og stolte over, at Prevas blev valgt som leverandør, afslutter David Baeckström. Det er altid sjovt at arbejde med kunder, der ligger i forkanten teknikmæssigt.

Prevas er preferred partner til Infor i Skandinavien og har mere end 20 års erfaring med Infor EAM og medarbejdere i hele Skandinavien.