language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Findus

Øget produktion og bedre mad på bordet

For at give frosne grøntsager den højeste kvalitet skal de hurtigt transporteres fra marken til fabrikkens fryser. Prevas har hjulpet Findus med at gennemgå deres processer.

Opgave: Rutineprogram til såning, høstning, transport og frysning af grøntsager.

Findus Sverige AB er en af Sveriges førende fødevarevirksomheder med omkring 200 frostvarer og 50 kolonialvarer i sortimentet. De har aktiviteter i Norden, Frankrig, Østeuropa og Thailand. Grøntsagerne fra deres marker i Bjuv i Skåne høstes af Findus' egne bønder, og transporterne udføres af eksterne fragtmænd. Det er ekstremt vigtigt, at transporterne ikke tager for lang tid. For at opnå den højeste kvalitet skal grøntsagerne nemlig fryses inden for tre timer.

Sammen med Findus udviklede Prevas en softwareplatform, som omfatter rutiner til såning, høstning, planlægning, tilsyn, opfølgning og sporbarhed. Vi udviklede blandt andet et 3G-kommunikationssystem, som gør det lettere for fabrikken at kontakte marken og omvendt. På denne måde kunne frysernes kapacitet maksimeres, hvilket førte til øget produktion og bedre grøntsagskvalitet.

Løsningen til Findus blev et skræddersyet MES-system med Microsoft .NET og Oracle. Det indeholder moduler til planlægning af transporter, feltrapporter, ankomstprøver og produktionsovervågning. HACCP-moduler (kvalitetsovervågning), kundecertifikater og sporbarhed med SSCC-nummer og indleveringsbatch. Systemintegration med SAP, Movex, Citect, Imaje m.fl.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Roland Ferngård, Regional Manager Prevas AB, e-mail

MES og M2M, Findus referenceprojekt
MES og M2M, Findus referenceprojekt

Relaterede cases

 • Hounö

  Let's Cook

 • Carlsberg

  Ramlösa tager højde for øget produktion

 • Löfbergs kafferisteri

  Cloudbaserede vedligeholdssystem

 • Cermaq AS

  Det avancerede og alligevel enkle system bag din laksemiddag