Kunde:
Cermaq AS
Cermaq Group AS opdrætter laks i Norge, Canada og Chile og har i alt 4100 ansatte, hvoraf 530 personer arbejder i Norge, hvor hovedkontoret er beliggende. Virksomheden er ledende i bæredygtig produktion af laks. Alene i Norge beløb produktionen sig i 2014 til 50.000 ton fisk, og globalt svarede produktionen til 450 millioner laksemiddage.
Internationalt er efterspørgslen efter laks steget med i gennemsnit seks procent pr. år siden 2005, og Cermaqs marked er stadig voksende. Wibeke Aasjord Juul, IT Manager hos Cermaq Norway AS, fortæller om virksomhedens satsning i Norge på systemet Infor EAM (Enterprise Asset Management), som også omfatter en webportal.
BRUGERVENLIGT SYSTEMDESIGN
Der var stor efterspørgsel internt efter et system, der kunne håndtere tekniske operationer, udstyr og vedligeholdelse. Først og fremmest for at kunne overholde de stadig strengere krav, som myndighederne stiller til havbrug, og endvidere for at kunne gå bort fra manuel håndtering. Vi skal opfylde kravene fra regelmæssige inspektioner, hvad angår dokumentation og sporbarhed, og det er afgørende at have tjek på personsikkerhed samt fiskenes helbred og miljø. Derfor havde vi behov for et system, der kan håndtere alle operationer – både i havbrug og ferskvandsbrug samt forarbejdningsanlæg.
Vores krav til Infor EAM var, at det skulle være brugervenligt, fungere i samme grænseflade for arbejdsordrer, planlægning og indkøb, samt at det skulle mindske kapitalbindingen i lagerbeholdningen, give god dokumentation og enkel rapportering. Høje krav? Ja, men med det rette systemdesign fungerer det fremragende!
FORENKLER VORES ARBEJDSDAG
Opdrætsafdelingen var den første gren i virksomheden, der begyndte at benytte vedligeholdelsesløsningen.
Vores produktion, med ca. 40 opdrætsanlæg ligger fordelt i fjorde langs med kyststrækninger og langt ude i Norskehavet. Man kan ikke altid regne med, at der er internetforbindelse, og det er derfor nødvendigt at kunne arbejde på enhederne både online og offline. Enhederne skal også kunne tåle fugt og tåge.
Vi fik hjælp af Prevas med standardløsningen og derudover en webportal, hvor vi benytter ”Infor Mobile” sammen med specialiserede applikationer. Prevas har også hjulpet til med konfigurationen. Det vigtigste for os er, at webportalen er enkel at benytte. Den har grundfunktioner, såsom søgefunktion for udstyr og kvittering for rutineoperationer og forebyggende vedligeholdelse. Vores medarbejdere og brugere har nu en ensartet og tilpasset grænseflade til deres daglige arbejdsopgaver. I portalen håndteres vedligeholdsrapportering, arbejdsforespørgsler, dokumentation og teknisk historik. Maskinoperatører kan også registrere daglige logbøger. Næste afdeling i organisationen, der tog systemet i brug, var forædlingsbearbejdningen, der benytter samme arbejdsprocesser.
At vi valgte Infor EAM og Prevas som leverandør skyldes deres dokumenterede erfaring inden for lignende opgaver. Prevas er den førende ekspert inden for Infor EAM i Skandinavien og har masser af erfaring, som vi kunne benytte os af.
En vigtig succesfaktor er selv at være projektejer. Mit råd til alle, der overvejer Infor EAM, er at fokusere på at måle og følge op fra begyndelsen. Vi er tilfredse, men der er altid plads til lidt finpudsning, såsom at mindske antallet af klik i webportalen, give mulighed for multitasking og give mere visuel vejledning. Indtil videre findes systemet kun i Norge, men vi ser store muligheder for at benytte samme type produkter og løsninger i vores produktion i Canada og Chile.
Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:
KONTAKT OS
Einar Alexander Andersen, e-mail