language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Hounö

Let's Cook

Prevas Simple Connect skaber værdi for ovnproducenten, Hounö.

Et tæt samarbejde mellem den visionære ovnproducent, Hounö, designpartneren Design People og Prevas, har nu betydet en total løsning hvor slutkunden ikke bare kan få deres ovne i skyen med alle de fordele det medfører, men også kan få mange af de andre produkter ind i samme løsning. En løsning, hvor tingene begynder at kunne snakke sammen, hvor man kan hente samlede oversigter over forbrug for hele køkkenet og hvor forebyggende service ikke bare dækker ét produkt men sikrer at hele køkkenet er funktionsdygtigt. 

Prevas og Hounö har længe haft et tæt samarbejde omkring udvikling af hardware, embedded software, Linux/Android, webløsninger og produktionstest dvs. stort set alle discipliner inden for udvikling af elektronik og software. Visionen for dette nyere projekt var en drøm om at tilbyde adgang til produkter, opsamle data og tilbyde services og produkter direkte til kunden. Det inkluderede bl.a. forebyggende vedligehold, software opdateringer, fejlrapporter og statistiske data.

Prevas Simple Connect

Prevas havde forinden arbejdet med en ny kommunikationsinfrastruktur kaldet Prevas Simple Connect (PSC), baseret på en blanding af eksisterende løsninger omkring protokollen MQTT sammen med et lag af forretningslogik udviklet af Prevas.

MQTT er i dag standarden for IoT kommunikation og tilbyder en letvægts protokol egnet til ressource begrænsede systemer baseret på en publish/subscriber model enten gennem ren TCP/IP krypteret med TLS. Protokollen overkommer udfordringer mht. NAT og forskellige adressedomæner ved at klienten opretter forbindelsen og denne holdes åben. Dvs. er produktet placeret på kundens eget netværk bag routere og firewalls er det stadig muligt at nå det så længe en standard port som 80 er åben gennem netværket uden at der skal laves specielle opsætninger af kundens netværksinfrastruktur eller der skal oprettes VPN-forbindelser.

Dét Prevas har bidraget med til løsningen gennem PSC er at tage skridtet videre og definere klienter som hhv. devices og users. Der er brug for denne separation, da devices skal identificeres på netværket vha. f.eks. serienummer hvorimod brugere ofte kendes på deres e-mailadresse. PSC implementerer metoder til at gøre device-pairing så simpel som overhovedet muligt og gør det muligt at flytte denne del fra opsætningen og fra produktion til installationen hos slutkunden uden brugerinvolvering. Sidst, men ikke mindst, gør PSC det muligt at skabe et hiraki af grupper af hhv. brugere og devices hvor en gruppe kan tilgå en række devices skjult for andre grupper, men vha. nedarving er det muligt for forældregrupper at tilgå børnegruppernes devices.

PSC er meget mere end bare en implementation af MQTT. Det er en samlet løsning med et ekstra lag af logik til håndtering af users, devices, rettigheder, pairing og sikkerhed.

Hemmeligheden og processen bag succesen for en totalløsning som denne

Hounö indledte et samarbejde med Design People, der er konsulenter og eksperter inden for innovation og design. De bidragede med afklaring af kunders behov nu og i fremtiden gennem inddragelse af kunder og stakeholders i processen. Det klare mål var at afdække de værdiskabende kundeoplevelser. Gennem arbejdet har Design People og Hounö afdækket en hel række services og brugsmønstre der tilsammen definerer Hounö’s Let’s Cook Cloud løsning. Prevas har deltaget gennem hele processen og har været den teknologiske sparringspartner omkring mulige tekniske løsninger, frem mod slutningen hvor Prevas har implementeret løsningen vha. PSC som infrastruktur og Angular JS til frontend udvikling. Let’s Cook Cloud-løsningen er nu lanceret.

Det vigtigste i denne her cocktail er en visionær kunde, en design partner der kan lede den innovative proces mod kundens interessenter og en udviklingspartner, der dækker hele spektret af de nødvendige teknologiske kompetencer fra device til sky for at realisere en sådan løsning. Det er ikke nok at være webudvikler, embedded softwareeksperter eller hardwareudviklere, man skal dække alle facetter for at levere den totale løsning.

Fremtidsplaner og nye projekter

Hounös moderselskab Middleby planlægger udbredelse til deres søsterselskaber i en løsning kaldet Middleby Connect. En løsning hvor slutkunden ikke bare kan få deres ovne i skyen med alle de fordele det medfører, men også kan få mange af de andre produkter fra Middleby ind i samme løsning. En løsning, hvor tingene begynder at kunne snakke sammen, hvor man kan hente samlede oversigter over forbrug for hele køkkenet og hvor forebyggende service ikke bare dækker ét produkt men sikrer at hele køkkenet er funktionsdygtigt.

At være en leverandør til en sådan en total løsning er virkeligt spændende for Prevas, og vi kan se at flere af vores eksisterende og nye kunder begynder at overveje lignende tiltag. Nogle starter med mindre proofs-of-concepts og ved hjælp af eksisterende prototype boards og PSC får vi bragt deres produkter i skyen og dernæst udviklet en simpel produktportal hvor ideer prøves af, og man i ens egen organisation, samt hos kunderne kan få en idé om, om man er på vej i den rigtige retning. Under alle omstændigheder kan det være svært at regne på business-casen, og en del handler om at turde kaste sig ud i det. Gøre det helhjertet, med passion og gøre det sammen med folk der kender vejen og kan støtte med de nødvendige kompetencer undervejs.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Søren W. Mathiasen, Sales & Marketing Prevas Denmark, e-mail

Smart products, internet of things, Hounö
Smart products, internet of things, Hounö
Smart products, internet of things, Hounö

Relaterede cases

 • Hounö

  Let's Cook

 • Carlsberg

  Ramlösa tager højde for øget produktion

 • Löfbergs kafferisteri

  Cloudbaserede vedligeholdssystem

 • Cermaq AS

  Det avancerede og alligevel enkle system bag din laksemiddag