language arrow_drop_down
SE NO EN
Nyhed: 2020-12-03

Produktudvikling på rekordtid, som kan redde liv

På kun fire måneder har danske Sentispec, i samarbejde med Prevas, udviklet verdens første fuldautomatiske feberscreener, ViraHawk. Den kan måle temperaturen på forbipasserende og udpege potentielle smittebærere.

Produktudvikling på rekordtid, som kan redde liv

Hvor ville det være godt, hvis man havde et apparat, der lynhurtigt kunne måle, om en eller flere personer i en flok har feber og dermed er potentielle smittebærere. Sådan tænkte Andreas Claudi, direktør for Sentispec, da coronapandemien for alvor ramte Danmark i foråret 2020. Det skulle være en scanner, der fungerede automatisk, så man ikke skulle stå og måle temperatur manuelt på de forbipasserende. Det er nemlig både for dyrt og for risikabelt.

Det var starten på et samarbejde med Prevas, der udviklede en prototype så Sentispec hurtigt ville kunne starte en produktion af produktet. Den første prototype var klar i juni 2020, og ViraHawk blev sat i produktion og kom ud til de første kunder allerede i september.

- Det er rekord hurtigt. Efter 20 år i industrien har jeg aldrig hørt om nogen, der har lanceret et så komplekst produkt indenfor den tidsramme. Men det var helt nødvendigt, for covid-19 er jo over os her og nu, understreger Andreas Claudi.

ViraHawk fungerer omtrent ligesom videoovervågning. Den er bygget ind i en kasse, der indeholder en varmescanner og et kamera med ansigtsgenkendelse. Når en gruppe mennesker går forbi den, aflæser den på tre meters afstand lynhurtigt individernes temperatur ved hjælp af en termisk sensor og tager foto af dem, hvis temperatur er for høj. Billedet sendes straks til en medarbejder, som kan identificere personen og undersøge, om vedkommende har andre symptomer, og som dernæst afgør, om han eller hun udgør en potentiel smitterisiko. Hermed beskyttes medarbejdere, borgere, og virksomheder for de risici der er ved højrisiko sygdomme som covid-19.

Det tager kun fem minutter at opsætte en ViraHawk, og den er også GDPR sikker, idet den kun gemmer billeder i kort tid. Sentispec og Prevas er naturligvis både glade for og stolte af, at det på så kort tid er lykkedes at fremstille et så nødvendigt produkt.

- Det er et meget meningsfyldt produkt, som kan redde liv. Vi er sikre på, det bliver en succes også på verdensplan, beretter Henrik Møller, der er direktør for Prevas i Danmark.

Mere om samarbejdet mellem Prevas og Sentispec.

For more information, please contact
Henrik Møller, President, Prevas A/S
Tel: +45 29 49 92 02, E-mail

Andreas Claudi, President, Sentispec
Tel: +45 40 82 12 22, E-mail

Søren W. Mathiasen, Sales & Marketing, Prevas A/S
Tel: +45 20 99 76 01, E-mail