language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Sordin

Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

Det seneste elektroniske høreværn fra innovationsvirksomheden Sordin har en unik funktionalitet, der gør, at en gruppe på op til 15 personer let kan kommunikere til trods for et støjende miljø. Konceptet Sordin Share er udviklet i samarbejde med Prevas.

– Tidligere løsninger til kommunikation i støjende miljøer er baseret på, at kun en ad gangen kan tale, mens Share giver mulighed for en naturlig gruppesamtale med tovejskommunikation, siger Oskar Brattberg, chef for produktudvikling og produktionsteknik hos Sordin.

Sordin AB er et førende navn inden for udvikling og produktion af passive og elektroniske høreværn. Virksomheden har kunder inden for både industri og jagt, såvel som politi, militær og redningstjeneste.

Hurtig teknisk udvikling

Målgruppen for det nye produkt, Sordin Share, findes for eksempel inden for tømrerværksteder og byggefirmaer, hvor personer på et arbejdshold har behov for at kommunikere i et miljø, der kræver høreværn.

– Den ansvarlige for arbejdsgruppen konfigurerer høreværnet i henhold til en række parametre, og definerer hvilke personer der skal indgå i gruppen, siger Peter Ovrin, produktansvarlig hos Sordin. Derefter kan hver person tilpasse sit høreværn individuelt, for eksempel ved at justere lydprofilen, indstille radiostationer og niveau for medhør.

Prevas har, via fusionen med virksomhederne Deva Mecaneyes og Tritech i år, styrket sin kompetence og position inden for produkt- og produktionsudvikling. I forbindelse med udviklingen af Sordin Share har Prevas været ansvarlig for projektledelse, mekanisk konstruktion og integration af elektronik.

Det går hurtigt med udviklingen inden for kommunikationsteknik og det var derfor vigtigt at afkorte udviklingstiden, hvis Sordin Share skulle være på forkanten, når det kom på markedet.

Vellykket samarbejde

– At det er lykkedes os at gennemføre projektet hurtigt og på en omkostningseffektiv måde skyldes i høj grad, at vi har et godt samarbejde med kunden, hvor kommunikation og fælles forventninger er alfa og omega, siger Mårten Olsson, konsulent hos Prevas og projektleder for udviklingen af Sordin Share. Vi har også lagt stor vægt på samarbejde med indkøb og produktion, så det virkelig fungerer hele vejen ud i produktionen.

Sordin Share blev lanceret på markedet i september 2021 og blev blandt andet præsenteret under den internationale arbejdsmiljømesse A+A Düsseldorf i slutningen af oktober.

– Vi er yderst tilfredse med samarbejdet med Prevas, siger Peter Ovrin. Det er uvurderligt at have en dygtig projektleder som Mårten. Han er konsekvent, tydelig og driver projektet fremad med god kommunikation, uanset hvilken funktion inden for vores egen organisation, det drejer sig om.

NØGLEORD
Elektronik, mekanik, projektledelse, kommunikationsteknik, arbejdsmiljø. 

KONTAKTA OS
Magnus Löfberg, Prevas AB, e-mail

Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation
Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation
Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

Relaterede cases

 • Lavabrush

  Lavabrush – enkel, men genial penselvasker

 • Sordin

  Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

 • JABII

  JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

 • Cylock

  Tyverisikret cykelparkering