language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

JABII

JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

Med en JABII i hånden kan man få pulsen op med kampsport og lege digitalt på samme tid - uden at komme til skade. Spillet ligner en mellemting mellem fægtning og boksning, og alle spillernes stød registreres og optages på en app, så kampen kan deles på sociale medier.

Billedtekst:
En JABII forlænger deltagernes arme med op til en meter og indeholder samtidig stødabsorberende fjedre og en luftpude, så slagene ikke gør ondt.

Ideen til JABII opstod, da Christian Thostrup skyggeboksede med sin søn for et par år siden. De legede godt, men kampen var ulige, blandt andet fordi sønnens arme var meget kortere end farens. Desuden var sønnen ikke særligt imponeret af farens slag. De kunne slet ikke konkurrere med de super-strikes, sønnen var vant til at se på sit computerspil.

Det satte tanker i gang: Måske kunne man opfinde en slags stødabsorberende boksehandske, der gjorde kampen mere lige ved også at forlænge deltagernes arme? Christian Thostrup, der er industriel designer og opfinder, satte sig for at udvikle en Smart Toy, der kunne lokke børnene væk fra computerskærmen og samtidig lege motion ind i dem.

- Min ambition var at lave et stykke legetøj, der fik pulsen op og adrenalinen frem, samtidig med at det var sjovt, sikkert og hyggeligt for både børn, unge og voksne, fortæller Christian Thostrup.

Han søgte og fik støtte fra DGI, Danmarks Innovationsfond og Roskilde Festival og kaldte sin opfindelse en JABII, inspireret af bokseudtrykket ’et jab’, der betyder et kort, lige stød. Den første prototype var klar i 2017, og da Discovery lavede et indslag om den, gik den viralt.

Men Christian Thostrup var ikke tilfreds. Selvom alle tests viste, at JABII var sjovt, vidste han, at produktet kunne blive meget bedre. Han fik en partner, som er ingeniør, Giang Le, og sammen udtænkte de, hvordan JABII med den rigtige teknologi i spidsen for alvor kunne blive en konkurrent til de mange virtuelle spil på markedet.

- I stedet for at standse den digitale bølge, må vi jo lære at bruge den konstruktivt, siger Christian Thostrup.

Robust og følsom

Derfor kontaktede han Prevas for at få hjælp til den elektroniske del af JABII, så det rigtige spil-univers opstod.

- Udfordringen for os var at gøre spidsen på JABII både robust og følsom nok, forklarer Henrik Møller, der er direktør for Prevas i Danmark.

Den bløde gummipude på spidsen af JABII’en minder om en lille airbag. Bag den sidder et teleskoprør, der indeholder 60 små fjedre, som absorberer kraften i stødene. Under puden sidder der både sensorer, batterier, en lille computer med lysdioder og højttaler, en Bluetooth, der forbinder sig med deltagernes mobiltelefoner samt et accelerometer og et gyroskop, der måler slagene i tre dimensioner. Alle dele skal være ganske små, bruge minimal energi og være pakket særdeles godt ind, så de tåler slag.

- Vores opgave var også at finde den rigtige produktionspartner. Det blev skandinaviske Scanfil, som producerer elektronikken og sender det til JABII Group, der selv monterer det i produktet, fortæller Henrik Møller.- Noget af det svære er at forklare folk, hvad en JABII kan, og hvordan den fungerer. Det kan man faktisk bedst forstå, når man prøver den. Men det fungerer på nogle måder ligesom en løbe- eller cykelapp, der registrerer din præstation og samtidig giver en oplevelse af spænding og adrenalin i blodet, forklarer Christian Thostrup.

Covid 19 har spændt lidt ben for, at JABII Group kunne komme ud og vise produktet. Men samtidig har coronakrisen også fået interessen for hjemme-motion og leg i mindre grupper til at vokse, så JABII har faktisk solgt over 2000 enheder, siden den kom på markedet i november 2020. Den kan fås for omkring 1495 kr. for et sæt.

Den nye JABII er blevet så god, at DGI har købt den til sine esports afdelinger. JABII får nemlig esportsfolkene op af stolene, så de får motion, samtidig med at de leger og får øget fokus til næste game.

Siden Christian Thostrup grundlagde JABII Group i 2017, har han selv og hans partnere arbejdet fuldtids på produktet, som de regner med bliver stort.

- I min optik er det fremtidens måde at lege motion ind i de unge på. Vi bliver nødt til at konkurrere med de virkemidler, de unge oplever virtuelt. Og det kan JABII, understreger Christian Thostrup.

KONTAKT OS
Henrik Møller, President Prevas A/S, e-mail

JABII gør kampsport sjovt og smertefrit
JABII gør kampsport sjovt og smertefrit
JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

Relaterede cases

 • Lavabrush

  Lavabrush – enkel, men genial penselvasker

 • Sordin

  Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

 • JABII

  JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

 • Cylock

  Tyverisikret cykelparkering