language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

 Nobel Biocare 

Smarte etiketter udvikler Nobel Biocare

Nobel Biocare fremstiller og sælger løsninger til kosmetisk tandpleje og tandimplantater. De skulle bruge et etiketteringssystem, som følger de GxP-regler, der regulerer lægemiddelindustrien og medicinsk udstyr.

– Versionshåndtering og sporbarhed af alle ændringer på etikettens layout og etiketdata er nogle af fordelene ved Prevas' system kaldet Snitcher Medical, siger Jonas Edlund, som er systemansvarlig.

 

Opgave: Procesændring og sporbarhed i etiketteringssystemet.

Et vigtigt hjælpemiddel er forskellige slags certificeringer inden for kvalitet og miljø fra internationale organisationer. Man skal have styr på processerne. For når man har fået et produkt godkendt i et land, skal man også kunne påvise, at alle ændringer er sket på korrekt vis. Ellers mister man automatisk sin godkendelse, så snart man forbedrer produktet. En vigtig del af det godkendte produkt er mærkningen. Derfor skal der bruges et etiketteringssystem, som følger de GxP-regler, der regulerer industrien for lægemidler og medicinsk udstyr.

– Versionshåndtering og sporbarhed af alle ændringer på etiketlayout og etiketdata er nogle af fordelene ved Prevas' system kaldet Snitcher Medical, siger Jonas Edlund, som er systemansvarlig for Snitcher Medical hos Nobel Biocare. 

En helt nødvendig funktion i systemet er, at det skal indeholde historik om alle etiketter, som er udskrevet, og understøtte kontrol, godkendelse og aktivering af etiketversioner. Nobel Biocare har købt en koncernlicens af Snitcher Medical, som både dækker Nobel Biocares globale produktionssteder, forsknings- og udviklingssteder samt eksterne leverandører. Systemets serverbaserede arkitektur gør den globale etikethåndtering lettere, fordi Nobel Biocare kan designe alle etiketter centralt og derefter forsyne de interne produktionssteder med aktiverede etiketter og styre, hvilke etiketter de eksterne brugere skal have lov til at udskrive.

– De eksterne leverandører kan befinde sig i USA eller Europa. Kommunikationen sker via internettet og er beskyttet af VPN-kryptering, fortæller Jonas Edlund.

Eftersom den nye version af systemet er integreret med Microsofts Active Directory, er det nemmere at administrere brugerne. Integrationen med Nobel Biocares forretningssystem giver en sikker, ordrestyret etiketproduktion. Variable batchdata som eksempelvis batchnummer og udgangsdato påføres etiketten automatisk. En anden fordel er, at den nye version af Snitcher Medical kan håndtere 2D-stregkoder, såkaldte DataMatrix. De kan indeholde data om produkttype, oprindelsesland, batchnummer, fremstillingsdato og holdbarhedsdato.

– DataMatrix-koderne giver store fordele, når det drejer sig om at få meget information med på et lille område. At anvende dem i sin mærkning gør det muligt at opfylde fremtidige krav til sporbarhed, siger Ulrika Magnusson fra Prevas. Jonas Edlund fra Nobel Biocare er enig:

– Det er en vigtig service over for vores kunder, at vi kan mærke etiketterne med DataMatrix og følge GS1-standarden for dataformater. Det giver os markedsmæssige fordele, tilføjer han. Jonas Edlund fortæller, at han trives godt med at have Prevas som leverandør.

– Prevas har været lydhør over for vores behov, og vi har haft et langt og givende samarbejde. Det skaber struktur og kvalitet. I forbindelse med disse projekter er det vigtigt at indføre et valideret system og beholde den validerede status, til trods for at vi løbende foretager ændringer i systemet.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Peter K Johansson, e-mail

Nobel Biocare reference
Nobel Biocare reference
Nobel Biocare reference

Relaterede cases

 • Gradientech

  Ultrahurtigt diagnostiksystem kan redde liv og modvirke antibiotikaresistens

 • 4Life Solutions

  Rent drikkevand på fire timer

 • Realheart

  Realheart TAH – et "rigtigt" kunstigt hjerte

 • Sentispec

  Dansk succes: Fuldautomatisk feberscreener klar på rekordtid