language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Miris Holdings

Patenteret metode til analyse af mælk

Miris fremstiller et instrument til analyse af væsker som f.eks. ko-, bøffel- og brystmælk. Instrumentet er det første bærbare mid-IR-instrument til analyse af mælk. Det er lille, hurtigt og nemt at holde, således at det er let at anvende direkte ude i marken. Prevas og Miris vandt den prestigefulde "Swedish Embedded Award 2012".

Opgave: Bærbart instrument til analyse af mælk.

Sammen med Miris Holding har Prevas udviklet et instrument, som har meget positive effekter for behandlingen af for tidligt fødte børn. Et for tidligt født barn lever af brystmælk, hvis næringsindhold kan variere meget. Ved at analysere mælken med Miris' instrument kan man tilsætte præparater til berigelse af brystmælken, så indholdet af protein, kulhydrater og fedt optimeres til et bestemt barn.

Mid-infrarød spektroskopi er den eneste analysemetode, som er godkendt af ISO/IDF/AOAC, hvor analyseresultatet kan anvendes som betalingsgrundlag, hvilket er noget, der meget almindeligt i bl.a. Indien og Kina.

Målemetoden bygger på mid-infrarød spektroskopi, hvor analyseinstrumentet kan analysere kompositionen i en række forskellige væsker. På nuværende tidspunkt ligger fokusset på analyse af mælk, hvor indholdet af fedt, protein, kulhydrater og energi måles. Det er også muligt at detektere, om der er blandet andet indhold i mælken.

Prevas udviklede et specialtilpasset processormodul til Miris, som er baseret på Freescales i.MX-53-processoren (ARM Cortex A8). Det nye processormodul lader de øvrige dele af instrumentet være uberørte og er således kompatibelt med den allerede installerede instrumentbase. Prevas har også udviklet et tilpasset Windows Embedded Compact 7-image til det nye modul.

Med instrumentet fra Miris kan dyre og store instrumenter erstattes med små, bærbare enheder til en lavere pris, uden at det går ud over kvaliteten eller ydelsen.

Vandt "Swedish Embedded Award 2012"

Miris og Prevas vandt den prestigefulde "Swedish Embedded Award" i kategorien Enterprise. Salgsansvarlig hos Prevas, Johan Bergsten, siger:

– Det er spændende, at en svensk virksomhed kan komme ind på verdensmarkedet med en unik, innovativ og samfundsnyttig teknologi, som ingen andre har. Sammen har vi på kun syv måneder kunnet levere et komplekst system og sætte det i produktion. At instrumentet vandt "Swedish Embedded Award 2012" er vi meget glade og stolte over.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Johan Bergsten, e-mail

Miris Holdings reference
Miris Holdings reference
Miris Holdings reference

Relaterede cases

 • Gradientech

  Ultrahurtigt diagnostiksystem kan redde liv og modvirke antibiotikaresistens

 • 4Life Solutions

  Rent drikkevand på fire timer

 • Realheart

  Realheart TAH – et "rigtigt" kunstigt hjerte

 • Sentispec

  Dansk succes: Fuldautomatisk feberscreener klar på rekordtid