sv  no  en  

dk en sv no

FiltEr:

MES, Borregaard referenceprojekt
MES, Borregaard referenceprojekt

Borregaard arbejder videre med Mikon 3.2 fra Prevas

Kunde:

Borregaard

Norske Borregaard, som er verdens mest avancerede bioraffinaderi, har siden 1996 haft stor gavn af Mikon-systemet fra Prevas. Først blev det primært brugt som et rapporteringssystem. I dag anvendes Mikon også til styring og er en central del af virksomhedens nye kontrolrum.

Opgave: Manufacturing Execution Systems, MES.

LARS-JØRGEN THORESEN har arbejdet hos Borregaard siden 1989 og deltog som bruger og operatør, da Prevas' produkt Mikon blev indført i 1996. En af hans første opgaver i forbindelse med Mikon var at koordinere arbejdet med integrationen af Mikon og forretningssystemet SAP.I starten blev Mikon kun anvendt i den division af Borregaard, som forædler cellulose, og da primært til opfølgning og sporing. I dag anvendes produktet i flere og flere divisioner af Borregaard og også til at styre processerne med. Dette er sket, efter at der er kommet funktioner til udarbejdelse af rapporter. Rapporterne er baseret på produktionsdata fra en PI-database (produktionsinformation), hvor måleværdierne er samlet.

– I begyndelsen udviklede vi systemet meget ved selv at konfigurere det. Det gør vi stadig, men vi benytter os også af Prevas ved større projekter. Det er et spørgsmål om kapacitet.

Procesinformationssystemet Mikon er fleksibelt, og vi er tilfredse med supporten fra Prevas, som har været lydhør over for vores ønske om nye funktioner til drift og konfiguration. Det er en fordel at benytte en lokal og ikke så stor virksomhed som Prevas som systemleverandør, siger Lars-Jørgen Thoresen, som er chef for systemer og grænseflader.

I dag anvendes Mikon både til at udarbejde rapporter om produktion, vandforbrug, udslip og energiforbrug til de myndigheder, som har givet Borregaard tilladelse til en vis mængde udslip. De rapporter, som Mikon producerer, er blandt andet flydende gennemsnit fra de seneste timer, dage eller uger, måneder og år.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS

Prevas

Med spidskompetencer indenfor teknisk produktudvikling, indlejrede systemer og industriel IT & automation, bidrager Prevas med innovative løsninger og services som skaber vækst.

info@prevas.dk

Kundeservice

Certificeret

ISO 9001:2015

Generelle spørgsmål
info@prevas.com

Spørgsmål i forbindelse med persondataforordningen
integrity@prevas.se
Privacy Policy

Produkt log ind