sv  no  en  

dk en sv no

Stor interesse for sikker Industriel Linux

NYHED

2018-10-05

Cyber security bliver en af vor tids store udfordringer indenfor HW og SW udvikling. Stor søgning til konferenceindlæg om udfordringerne med at sikre Industriel Linux på E-18.

Der var nærmest fuldt hus på C2-scenen torsdag formiddag på E-18, da temaet var ”Making a Linux secure in Embedded Systems” og det glæder selvfølgelig indlægsholderen Mads Doré Hansen, Product Manager hos udviklingshuset Prevas.

”Vi har i mange år talt meget om sikring af Linux i den danske elektronik-branche i forhold til cyber security. Der er talt både om Secure-Boot og hardering af Linux, men hos de fleste er det indtil for nylig blevet ved snakken, da mange af koncepterne der skal anvendes stadig var unge og meget uafprøvede. Men nu ser open source community ud til at have fået mange af de store byggeklodser på plads og stabiliserede således at vi i elektronikbranchen tør skifte talen ud med handling.” udtaler Mads Doré Hansen.

På HW-siden har f.eks. Secure-Boot eksisteret i mange år, men tooling og open source understøttelsen har haltet lidt efter, da det tager tid at få koncepter som cyber security stabiliseret og rodfæstet i et dynamisk åbent udviklingsmiljø, som Linux er. Disse diskussioner i Linux-miljøet har været, og er stadig ganske fornuftige at følge tæt - specielt, da der kommer rigtig gode tekniske løsninger ud af at læne sig op ad velfunderede tanker, i stedet for blot at tænke man nok er klogest og hurtigst selv. ”Det er ganske sjældent at vi ser at enkeltpersoner kommer op med lige så sikre og langtidsholdbare løsninger, som de løsninger der er diskuteret grundigt af mange udviklere verden over i open source community.” fortsætter Mads Doré Hansen, med tilføjelsen: ”Det er nok også en af grundene til, at vi hos Prevas ser en stor interesse i sikring af Industriel Linux. Opgaven med dette er simpelthen for kompleks hvis man ikke følger Linux community diskussionerne tæt på daglig basis.”

Den store interesse omkring sikring af industriel Linux i den danske elektronik-branche er forhåbentlig kommet for at blive, da cyber security bliver en af vor tids store udfordringer indenfor HW og SW udvikling. Store udfordringer kræver at hele branchen løfter i flok således at Danmarks elektronikindustri fortsat kan stå stærkt i den internationale konkurrence. Så skulle der være lokale ERFA-grupper, virksomhedssammenslutninger eller lignende, der kunne tænke sig et indlæg som det på E-18, er man selvfølgelig meget velkommen til at kontakte Mads Doré Hansen for nærmere aftale. Jo flere der står sammen om udfordringerne jo bedre.

Du kan læse mere om Prevas' Industrielle linux-systemer her.

FOR MERE INFORMATION

Prevas A/S

Mads Dore Hansen

Mads Doré Hansen

Product Manager

Tel

+45 40 19 65 66

Søren W. Mathiasen

Søren W. Mathiasen

Vice President Sales & Marketing

Tel

+45 20 99 76 01

Prevas

Med spidskompetencer indenfor teknisk produktudvikling, indlejrede systemer og industriel IT & automation, bidrager Prevas med innovative løsninger og services som skaber vækst.

info@prevas.dk

Kundeservice

Certificeret

ISO 9001:2015

Generelle spørgsmål
info@prevas.com

Spørgsmål i forbindelse med persondataforordningen
integrity@prevas.se
Privacy Policy

Produkt log ind