sv  no  en  

Erhvervs-Ph.d. bygger bro mellem akademisk og industriel brug af robotteknologi

Et nyligt afsluttet Erhvervs-Ph.d projekt udført i samarbejde mellem Prevas og DTU, Danmarks Tekniske Universitet, muliggør at avanceret robotteknologi kan afvikles på embeddede systemer.

De seneste tre år har forskningsprojektet arbejdet på at forbedre potentialet for at skabe kommercielle produkter baseret på avanceret robotteknologi, og dermed gøre Prevas og DTU i stand til at hjælpe partnere med at transformere forskningsideer til virkelige produkter.

“Man er begyndt at se en tendens til at forskningsmiljøer verden over samarbejder bedre på tværs ved at benytte et fælles software framework kaldet ROS, Robot Operating System. ROS indeholder allerede utroligt meget avanceret funktionalitet til at styre robotter autonomt, som f.eks. algoritmer til vision, styring af robotarme samt navigation af mobile robotter. Desværre er ROS primært designet til forskning, hvor robusthed og performance er mindre vigtigt. Vi har udviklet et ROS kompatibelt middleware ved navn DARC. DARC opfylder langt bedre de industrielle krav man har i Prevas og mange andre virksomheder, og med dette framework kan den eksisterende ROS funktionalitet afvikles på embeddede systemer langt mere effektivt. Samtidigt gør DARC det nemmere at udnytte embeddede teknologier som DSPer, FPGAer, etc. til at accelerere sine beregninger og algoritmer”, udtaler Morten Kjærgaard.

Morten Kjærgaard har netop forsvaret sin Ph.d afhandling på DTU hvor han præsenterede sine forbedringer til ROS og hvordan det vil hjælpe industrien til at benytte avanceret robotteknologi. Nu fortsætter arbejdet i Prevas hvor projektets resultater vil blive brugt til at tilbyde kunder services og projekter baseret på ROS, DARC og embedded robot teknologi.

For mere information:

Peter Aagaard Kristensen, Engineering Manager, Prevas A/S
E-mail: peter.kristensen@prevas.dk, Mobil: +45 51 54 33 66

Henrik Møller, President, Prevas A/S
E-mail: henrik.moller@prevas.dk, Mobil: +45 29 49 92 02

Produkt log ind
Prevas

Med spidskompetence inden
for indlejrede systemer og
industriel IT bidrager Prevas
med innovative løsninger,
der skaber vækst

info@prevas.dk

Kundeservice