sv  no  en  

dk en sv no

FiltEr:

MES Ragasco reference

Et dataindsamlingssystem, som holder styr på tingene  

Kunde:

Hexagon Ragasco AS 

Kvalitet og sporbarhed betyder alt, når norske Hexagon Ragasco AS fremstiller gasbeholdere til både forbrugere og bilindustrien. Produktionen foregår døgnet rundt, og produktionsstop og beholdere, som falder uden for tolerancegrænserne, kan blive en dyr affære. Prevas' dataindsamlingssystem holder omhyggeligt øje med alle produktparametre.

Opgave: System til indsamling af data. 

Hexagon Ragasco AS i Raufoss i Norge har 120 ansatte* og er den førende aktør på det europæiske marked for udvikling og fremstilling af gasbeholdere. De fremstilles i et kompositmateriale af plast, glas- og kulfiber. For at opnå en sporbar og omkostningseffektiv produktion var der brug for et produktionsrapporteringssystem til overvågning af kvaliteten og effektiviteten. Prevas blev tilkaldt og løste problemet med et dataindsamlingssystem, som er baseret på Wonderware System Platform.

Da fabrikken åbnede i 2001, skulle der bruges en applikation til at gøre produkterne sporbare. Myndighederne kræver, at Hexagon Ragasco AS ved, hvor alle flasker fremstilles, sælges m.m. Derfor får hver flaske et unikt ID-nummer, som knyttes til en produktionslog, og på denne måde ved systemet, præcis hvor alle produkter befinder sig. Desuden anvendes teknikken til at kontrollere produktet i alle produktionstrin. I hvert trin er der en øvre og nedre grænseværdi for eksempelvis vægt og lækage, og de produkter, som ikke klarer kravene, sorteres automatisk fra.

Fabrikken i Raufoss er højt automatiseret og kører døgnet rundt hele året. Produktionen af LPG-flasker (flaskegas) ligger på 1,5 million* om året, og de købes af gasleverandører i mere end 40 lande. Hexagon Ragasco AS er 100 procent afhængige af, at applikationen fungerer.

*) Data hentet fra 2014.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS

Einar Alexander Andersen, e-mail

Prevas

Med spidskompetencer indenfor teknisk produktudvikling, indlejrede systemer og industriel IT & automation, bidrager Prevas med innovative løsninger og services som skaber vækst.

info@prevas.dk

Kundeservice

Certificeret

ISO 9001:2015

Generelle spørgsmål
info@prevas.com

Spørgsmål i forbindelse med persondataforordningen
integrity@prevas.se
Privacy Policy

Produkt log ind