sv  no  en  

Bluetooth Low Energy, minimerer produkternes effektforbrug

Ultra-kompakt, dedikeret elektronik forenes med de teknologiske fordele ved industrielle standarder som Bluetooth Low Energy.

Prevas anvender jævnligt Bluetooth Low Energy i bestræbelserne på at minimere produkternes effektforbrug.

“Det falder helt naturligt at udvide vores portefølje af ultra-low-power teknologier ved at inkludere Bluetooth Low Energy i eksisterende designs. Bluetooth har eksisteret siden før årtusindskiftet, men først nu med version 4.0 af Bluetooth core specifikationen, udfoldes det virkelige potentiale for ultra-low-power designs. Denne opdatering fokuserer netop specifikt på at minimere effektforbruget i standby såvel som i aktiv tilstand, og giver dermed mulighed for at selv enheder forsynet fra en enkelt knapcelle kan være aktive i mange måneder uden genopladning. I mange situationer kan behovet for genopladning endda helt undgås, med deraf følgende reducerede materialeomkostninger og kompleksitet”, udtaler Engineering Manager Jakob Koed.

Bluetooth-enheder, der supporterer Low Energy versionen af specifikationen, inddeles i Bluetooth Smart devices (typisk sensor-enheder) som udelukkende kommunikerer efter Low Energy standarden, og Bluetooth Smart Ready devices som udover Low Energy også er bagudkompatible via en dobbelt radio. Der findes allerede en stor og hastigt voksende mængde af Bluetooth Smart Ready devices på markedet, inklusive de fleste nyere smartphones, tablets og laptops. Det betyder at nye Bluetooth Smart devices allerede fra lancering er i stand til at kommunikere med en række andre enheder, hvorved den gængse ”hønen-og-ægget”-problematik undgås.

Prevas’ erfaring med ultra-kompakt, dedikeret elektronik forenes med de teknologiske fordele ved industrielle standarder som Bluetooth Low Energy. Et aktuelt eksempel er behovet for at møde de ekstreme krav til batterilevetid på vores intelligente kreditkort med indbygget batteri, udviklet for Cardlab. Bluetooth Low Energy udnyttes her ved modtagelsen af kortdata såsom finansielle informationer og adgangskontrol fra en trådløst tilsluttet smartphone app.

“Anvendelsen af kommercielt tilgængelige System-On-Chip (SOC) løsninger er den optimale tilgang i de fleste af vores designs, da det typisk vil være den korteste vej til målet, samtidig med at udviklingsprojektets risici herved minimeres. Der findes adskillige sådanne løsninger indenfor Bluetooth Low Energy, også til brug indenfor vores state-of-the-art kompakte elektronik”, bemærker Jakob Koed.


For mere information:

Jakob Koed, Engineering Manager, Aarhus, Prevas A/S
E-mail: jakob.koed@prevas.dk, Mobil: +45 2440 1476

Henrik Møller, President, Prevas A/S
E-mail: henrik.moller@prevas.dk, Mobil: +45 2949 9202

Produkt log ind
Prevas

Med spidskompetence inden
for indlejrede systemer og
industriel IT bidrager Prevas
med innovative løsninger,
der skaber vækst

info@prevas.dk

Kundeservice