language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

ILIAS Solutions

ILIAS Solutions bringer køretøjsvedligeholdelse til et nyt niveau

Militærkøretøjer og kommercielle offroad-køretøjer, såsom kampvogne og entreprenørmaskiner udsættes for en type belastninger og påvirkninger, der hurtigt ville ødelægge et normalt køretøj. Selvom de er bygget med ekstra robust mekanik helt fra bunden, kræver disse køretøjer stadig regelmæssig vedligeholdelse for at man kan opdage og afhjælpe problemer og dermed sikre en lang driftstid. Det store spørgsmål er, hvornår skal denne vedligeholdelse udføres?

ILIAS Solutions' filosofi, der involverer "Collect, Connect, Compute", dvs. at indsamle, forbinde og beregne, har betydet et robust overvågningssystem, der kaldes I-HUMS®, som består af sensorer, datalagring, edge computing og en analyseplatform.

"Vi har skabt en black box dataregistreringsenhed for landkøretøjer, der overfører loggede data til vores centrale platform for overvågning af køretøjshelbred" siger Søren Theodorsen, Head of NVO Technology hos ILIAS Solutions, "Vores intelligente overvågningsplatform benytter algoritmer, som vi har udviklet gennem 4 års prøvedrift på køretøjer".

Prevas har udviklet den kompakte, robuste militærelektronik- og softwarepakke plus et robust kabinet- og monteringsdesign. Enheden overvåger de vibrationer, accelerationer og temperaturer, som køretøjet udsættes for, som sammen med en yderst nøjagtig GPS-modtager sætter I-HUMS-platformen i stand til at fastlægge hvilken type terræn køretøjet har kørt i på et vilkårligt tidspunkt. Derudover er tilslutning til MilCAN- og OBD-bus understøttet, hvilket muliggør at brugsdata for motoren og køretøjets egne sensor også kan indsamles og logges. For længerevarende missioner uden retur til basen har enheden tilstrækkelig lagerkapacitet til at logge højopløste data for mindst 6 måneders brug. Når køretøjet kommer retur til basen, går enheden automatisk ud af radiotavshed og overfører de loggede data sikkert via et trådløst link, mens den samtidig modtager eventuelle softwareopdateringer eller nye missionsparametre.

"Vi tog ILIAS Solutions' prototypesystem, som var samlet med dyre kommercielt tilgængelige komponenter, og skabte en omkostningseffektiv enhed på størrelse med en håndflade", siger Christian Ward, Senior Project Manager hos Prevas A/S, "Der har været talrige udfordringer, men som følge af vores omfattende erfaring med embedded systemer og militærteknologi har vi nu et produkt, der aktuelt afprøves i praksis".

"Systemets stærkeste funktion er den intelligente datadrevne analyse, der udføres på platformen, og vores evne til derefter at præsentere denne analyse på en måde, der er let at forstå for dem, der betjener køretøjerne", siger Søren Theodorsen. "Når man ved, hvad et køretøj har gennemgået, har man mulighed for at planlægge forebyggende vedligeholdelse før et eventuelt komponentsvigt, hvilket sammen med ILIAS Defence Platform, baner vejen fra mission til logistik", tilføjer Jean-Pierre Wildschut, Managing Director for ILIAS Solutions.

Enheden var klar til at blive afprøvet i praksis på rekordtid takket være dens militærkredentialer. "At levere dette projekt inden for tidsrammerne lykkedes i høj grad takket være det tætte partnerskab mellem Prevas and ILIAS Solutions", siger Henrik Møller, President for Prevas A/S, "Det satte begge sider i stand til at brainstorme hurtigt og finde løsninger, når der opstod problemer". Denne holdning deler Søren Theodorsen, "I Prevas tror jeg vi har fundet en partner, der er villig til at gøre sit yderste for at gøre produktet til en succes, så jeg betragter denne udvikling som blot starten på, hvad vi vil udrette sammen i fremtiden".

KONTAKT OS
Henrik Møller, President Prevas Danmark, e-mail

ILIAS Solutions bringer køretøjsvedligeholdelse til et nyt niveau
ILIAS Solutions bringer køretøjsvedligeholdelse til et nyt niveau

Relaterede cases

 • Lavabrush

  Lavabrush – enkel, men genial penselvasker

 • Sordin

  Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

 • JABII

  JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

 • Gradientech

  Ultrahurtigt diagnostiksystem kan redde liv og modvirke antibiotikaresistens