language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Measurelet

Det innovative toilet

Measurelet har opfundet konceptet til et elektronisk toilet, som kan måle mængden af urin og afføring, der kommer i og direkte opdatere en patients journal. Løsningen vil optimere en ellers meget tidskrævende proces, der regelmæssigt udføres på hospitaler.

BAGGRUND
Hos femten procent af alle indlagte patienter overvåges væskebalancen ved at mængden af indtaget væske og udtømt urin og afføring måles i flere dage. Det er en manuel og tidskrævende procedure i 16 trin, der kan tage over 9 minutter for en sygeplejerske at udføre ved hvert toiletbesøg. Som følge af den menneskelige faktor er fejlfrekvensen væsentlig ved målingen, som desuden kan opleves som ret ubehagelig for både patienter og sygeplejersker.

IDÉEN
Det nye koncept, som er udviklet af Measurelet, vil kunne foretage målinger af toiletbesøg på en hygiejnisk og omkostningseffektiv måde uden brug af traditionelle bækkener og vægte.

Sygeplejersken bag Measurelet, Marie Lommer Bagger, har opfundet dette tekniske toilet, specifikt til hospitalssektoren. Det kan måle mængden af urin og afføring automatisk og overføre disse data direkte til patientens elektroniske journal.

– Vores mål er ikke kun at forbedre og automatisere processen for sygeplejersker og mindske omkostningerne for sygehusadministrationen, men også at gøre hele processen mere bekvem for patienter. Som sygeplejersker ser vi dagligt, hvor generede patienterne er af den nuværende metode, forklarer Bagger.

I fremtiden regner man med, at der vil være mangel på plejepersonale i Danmark og andre lande, hvilket i kombination med en aldrende befolkning, som har behov for mere pleje, vil kræve en højere grad af automatisering inden for sygeplejerskeprofessionen. Measurelet-toilettet er et produkt, der kan frigøre mange plejetimer og vil derfor være interessant, ikke alene for sygehuse, men også for blandt andet pleje i hjemmet.

KOMMERCIALISERING
Measurelet har valgt Prevas som teknisk partner i dette projekt på grund af virksomhedens mange års erfaring med automation og sensorer. Hidtil har arbejdet været koncentreret omkring det nødvendige forsknings- og udviklingsarbejde for at kunne differentiere og måle urin og afføring. Den første tekniske demonstration er allerede blevet konstrueret på rekordtid og nu planlægges en hurtig kommercialisering af forskningsresultatet til et fuldt fungerende produkt, der kan testes i praksis.

KONTAKT OS
Henrik Møller, President Prevas Danmark, e-mail

Smart products, det innovative toilet
Smart products, det innovative toilet

Relaterede cases

 • Gradientech

  Ultrahurtigt diagnostiksystem kan redde liv og modvirke antibiotikaresistens

 • 4Life Solutions

  Rent drikkevand på fire timer

 • Realheart

  Realheart TAH – et "rigtigt" kunstigt hjerte

 • Sentispec

  Dansk succes: Fuldautomatisk feberscreener klar på rekordtid