language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Swapsafe

Sikker nøgleboks åbner op for millionmarked

Så genialt – og alligevel så indlysende! Takket være IoT-løsninger har den danske virksomhed, Swapsafe (formerly Inexso), i løbet af meget kort tid udviklet en sikkerhedsklassificeret boks, hvor der kan udveksles nøgler døgnet rundt via selvbetjening.

Alle, der har lejet et sommerhus, lejlighed eller en bil, kender til problemet med nøglerne. Hvor skal de udleveres? Hvornår skal man være der? Hvor længe skal man stå i kø? Det skønnes, at der hvert år foretages over 50 millioner nøgleudvekslinger, hvilket indtil nu har krævet en mellemmand.

Boksens fem enkle trin: 

 1. Du booker nærmeste boks online eller direkte på boksen.
 2. Du får en sms med skuffens nummer samt en unik pinkode og lægger nøglen i skuffen.
 3. Systemet sender derefter en ny pinkode til den person, der skal hente nøglen.
 4. Nøgleafhenteren indtaster pinkoden på boksen, og skuffen åbnes.
 5. Du får en sms, når nøglen er afhentet, og nøgleudvekslingen er dokumenteret.

Nu har den danske tech startup-virksomhed Swapsafe, med Prevas som udviklingspartner, løst problemet med at udveksle en fysisk nøgle på en sikker og innovativ måde. Prevas har udviklet elektronikken, og Swapsafe har selv udviklet applikationerne. I Danmark gik hele forsikringsbranchen i 2016 over til nye regler for EU-certificering, hvilket igen stiller nye krav til IoT-produkter. Prevas har stor erfaring med dette, og har været rådgivende i forbindelse med certificeringen.

Nøgleboksen henvender sig i første omgang til udlejningsbranchen, såsom AirBnB, sommerhusudlejning, ferieanlæg og biludlejningsselskaber. Synergierne med andre forretningsområder indebærer et gigantisk potentiale. Boksen kan placeres på facader udendørs og fungerer således, at man får en kode via sms, og elektronisk overvågning dokumenterer, hvornår og hvem der har hentet nøglen.

Kasper Hessellund Hansen, superentreprenør med 18 års erfaring med iværksættervirksomheder, CEO og medgrundlægger af Swapsafe fortæller:

”Både teamet og jeg kommer fra softwaresiden, så vi har kunnet gøre meget selv. Vi har store visioner. Boksen benyttes i dag til nøgler, men egentlig er den kun et middel til at huse softwaren. Man kan med udgangspunkt i den elektroniske platform og softwaren, som starter systemet, i princippet benytte boksen til at lave mange andre integrationsløsninger til virksomheder, hvor der er behov for en fysisk udveksling af et produkt for at man kan gennemføre en forretning.

Som alternativ til at etablere vores eget team, valgte vi helt fra begyndelsen at samarbejde med en udviklingspartner, der er god til produktudvikling og IoT-løsninger, og valget faldt på Prevas. Vi er delvist finansieret med offentlige midler, som går til projekter med risikobetonet forretningsudvikling. Derfor følte vi os trygge ved Prevas, som har erfaring og ved, hvilke tekniske godkendelser der skal til for at komme videre med produkterne. Det var ikke lykkedes for os at klare så kort en time-to-market alene. Selvom det er en lang proces, er det gået hurtigt. Et år fra produktion til prototype. En stor fordel ved at benytte en udviklingspartner er, at vi har kunnet drage fordel af hele det store nordiske netværk af kompetencer, som Prevas har. Derfor har vi kunnet nå i mål inden for de givne rammer.”

Martin Bang Andersen, Project Manager, Prevas, fortæller:

”Vi har en metodik, hvor alle problemstillinger allerede er afprøvet, hvilket gør, at kunderne hurtigt kommer forbi mange faldgruber. Vi kender til alle dele af operativsystemet og ved, hvilke udfordringer vi kan støde på. Vi har desuden et veludbygget netværk af eksperter og endvidere et freelance-netværk, som giver os adgang til en række ekstra ressourcer i form af kompetencer inden for alle områder”.

Fakta om boksen

Masterboksen består af 12 skuffer med målene 80 x 30 x 14 cm. På masterboksen kan der kobles yderligere 16 bokse med hver 19 skuffer på, således at boksen får i alt 316 rum. Boksen er indtil videre kodet med engelsk, tysk, spansk, dansk og islandsk. Og det er let at tilføje yderligere sprog.

Boksen overholder kravene til farvevalg og reglerne for de steder, hvor den er placeret, så den er i øjeblikket tilpasset private og offentlige steder.

Fakta om produktudviklingen

Prevas har udviklet et i.MX6-baseret CPU-kort via ESIP-konceptet, som understøtter forskellige trådløse teknikker såsom wi-fi og 3G for tilslutning til internettet. Endvidere har Prevas udviklet elektronikken til låsemekanismerne og LVDS-adapterprintet til displayet på forsiden af produktet. Det er en skræddersyet løsning baseret på Linux BSP, Prevas Industrial Linux (PIL).

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Henrik Møller, President Prevas Danmark, e-mail

Swapsafe IoT-losninger
Swapsafe IoT-losninger

Relaterede cases

 • Sordin

  Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

 • JABII

  JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

 • Pilloxa AB

  Intelligent støtte ved livslang medicinering

 • Force Technology

  Realisering af avanceret industriel scanning