language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Human Care

Digitaliseringsløsninger skaber merværdi for human care

Digitaliseringen baner vej for udvikling af smarte produkter, også når det gælder anvendelser, hvor teknikken er relativ enkel. I samarbejde med Prevas udvikler den svenske virksomhed Human Care løfteløsninger, der er forbundet via skyen, og som forebygger arbejdsskader og hjælper plejepersonale med at planlægge deres aktiviteter.

Human Care er en svensk virksomhed med hovedkontor og produktudvikling i Stockholm. Virksomheden har også salgskontorer i USA, Canada, Holland og Australien. Virksomhedens loftslifte benyttes på plejehjem, sygehuse og i private miljøer til at flytte bevægelseshæmmede personer, f.eks. fra seng til kørestol eller fra kørestol til badekar.

– Med hjælp fra Prevas har vi udviklet en fremtidssikret teknikplatform og positioneret os som en aktør, der leder udviklingen inden for dette område, siger Göran Möllebo, global produktchef hos Human Care. Vores nye loftslifte er de mest moderne, der er tilgængelige på markedet.

Traditionelt gennemføres patientløft inden for plejeområdet manuelt af to personer. En loftsmonteret, motordrevet lift letter personalets arbejde, hvilket forebygger arbejdsskader og sygemeldinger. Der er kun behov for én person til at gennemføre løftet, og desuden løftes patienten på en mere sikker, bekvem og værdig måde.

Helheldsansvar for produktudviklingen

Human Cares løftesystem består af en loftsmonteret aluminiumsskinne, hvor en motordrevet lift kan føres frem og tilbage ved hjælp af en løbevogn. I liften fastsættes en sele, som findes i forskellige udførelser afhængigt af patientens størrelse og funktionsnedsættelsens type. Virksomheden har udviklet systemet siden 1990'erne, og i de seneste år har Prevas medvirket i arbejdet. Nu lanceres den fjerde produktgeneration, hvor Prevas har været ansvarlig for alle dele af produktudviklingen – projektledelse, mekanik, elektronik og software.

– Her i Stockholmsregionen har Prevas stor kompetence og erfaring med projekter inden for Life Science, siger Thomas Schaumann, regionchef hos Prevas. I samarbejdet med Human Care har vi haft en unik mulighed for at tage et helhedsgreb om et interessant udviklingsprojekt med stort markedsmæssigt potentiale.

Hvad er så nyhederne i Human Cares nye produktgeneration? Ud over designmæssige og mekaniske forbedringer er de vigtigste forandringer, at udstyret nu er softwarebaseret – noget der åbner op for nye muligheder.

– Loftsliftene indeholder ny teknik, der giver større fleksibilitet ved styring og overvågning af brugen, siger Thomas Schaumann.

Cloudløsninger skaber merværdi

Præcis som ved alle andre brancher er der også et behov for at forbinde produkter via skyen for at øge udbyttet for kunderne. Det gælder også anvendelser, hvor teknikken er forholdsvis enkel. Ved at forbinde loftsliftene til skyen, kan man lagre og analysere information om produkternes status og brug.

– Disse oplysninger tilfører en stor værdi for Human Cares kunder, siger Mikael Wadlund, digitaliserings- og IoT-ansvarlig hos Prevas, som har været ansvarlig for udviklingen af cloudfunktionen. De kan for eksempel se, hvor ofte bestemt udstyr benyttes og på hvilke tidspunkter af døgnet. Vedligeholdelse af udstyret bliver også proaktiv, når servicetiltag kan planlægges på grundlag af driftsinformation og den samlede "erfaring" fra alle leverandørens forbundne produkter.

At udstyre en plejeafdeling på et sygehus eller plejehjem med loftslifte indebærer en stor investering i et teknisk system, som erstatter manuelle arbejdsrutiner. Derfor indebærer muligheden for at få data om produkternes brug en stor merværdi. Informationen kan for eksempel benyttes til at lette planlægning, eller til at påbegynde uddannelsesindsatser, hvis det viser sig, at brugen er faldende.

– Når vi fremviser vores produkter på messer rundt omkring i verden, lægger vi stort fokus på at kommunikere de nye værdier, som den softwarebaserede platform giver, siger Göran Möllebo. Det er en udfordring i en traditionel branche, men vi oplever, at interessen på indkøbssiden er stor.

Prevas - en partner på en digital rejse

I fremtiden fortsætter arbejdet med at udbygge produkternes funktionalitet ved at udvikle software og brugergrænseflade. Human Cares kunder vil stille nye krav til produkterne og dermed hjælpe med til at drive udviklingen fremad. I det fortsatte arbejde har Prevas en vigtig rolle.

– Medarbejderne fra Prevas bidrager med viden og erfaring, der er uvurderlig for vores produktudvikling, siger Göran Möllebo. Desuden udviser de stort engagement og stor interesse for, hvordan vores produkter anvendes i virkelige plejesituationer.

– For os har produktet været værdifuldt, eftersom det er startet med at være et analogt produkt, hvor vi har kunnet tilføre værdi ved at tilføje en vis grad af digitalisering, siger Mikael Wadlund. Vores vurdering er, at mange virksomheder sidder på uslebne diamanter i deres produktportefølje, men de ved ikke, hvordan de skal tage skridtet og løfte dem til et nyt niveau. Det kan vi hjælpe med her hos Prevas.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Robert Tönhardt, e-mail

Human Care, forbundet medicinteknik, reference
Human Care, forbundet medicinteknik, reference
Human Care, forbundet medicinteknik, reference

Relaterede cases

 • Gradientech

  Ultrahurtigt diagnostiksystem kan redde liv og modvirke antibiotikaresistens

 • 4Life Solutions

  Rent drikkevand på fire timer

 • Realheart

  Realheart TAH – et "rigtigt" kunstigt hjerte

 • Sentispec

  Dansk succes: Fuldautomatisk feberscreener klar på rekordtid