language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Hansen Protection

INTELLIGENT REDNINGSDRAGT ENDNU MERE SIKKER

Helikoptertransport til olieinstallationer i Nordsøen er en del af hverdagen for tusindvis af oliearbejdere. Nu har Prevas i samarbejde med Hansen Protection udviklet endnu bedre sikkerhedsudstyr, der kan spore dem ved ulykker til søs.

Opgave: Udvikle endnu bedre sikkerhedsudstyr som kan spore mennesker i maritime ulykker.

Nu kan oliearbejdere i Nordsøen spores endnu bedre, hvis der skulle ske en helikopterulykke. Det er en vigtig forbedring, eftersom helikoptere transporterer tusindvis af arbejdere til og fra installationer hvert år, og disse jobrejser bør være lige så sikre som på land.

Hansen Protection indførte den første generation af automatiske nødsendere i 2007 efter længere tids udvikling og tests under krævende forhold. Hansen Protection er en førende leverandør af redningsdragter og har mange års erfaring med udvikling og fremstilling af dragter til mange professioner og opgaver, lige fra fiskere og helikopterpiloter til personale, der skal transporteres til og fra de mange olieboreplatforme i Nordsøen.

Den seneste generation af nødsendere er mere sikre og kan nu også spores fra fartøjer, hvis de har GPS/Glonass og AIS.

Bedre dækning i nordlige områder
GPS, som er velkendt for de fleste, er et satellitnavigationssystem fra USA, som benyttes over hele verden. Glonass er et tilsvarende system fra Rusland, og dermed det første europæiske navigationssystem. Glonass blev sat i fuld drift i efteråret 2011 og bliver blandt andet benyttet i millionvis af mobiltelefoner. Glonass har en fordel i forhold til GPS, da det giver bedre dækning i de nordlige områder – fra Norge og videre nordpå. Dermed er det velegnet til brug i Nordnorge, Barentshavet og på Svalbard.

Udvikling er et samspil med udfordringer
AIS er et internationalt sporingssystem for fartøjer, og det giver meget mere information end den almindelige radar. Nu kan man se position, retning og hastighed for alle fartøjer samt andre genstande, såsom bøjer, faste installationer eller mennesker, der flyder i havet efter en ulykke eller et forlis. Når der er mange fartøjer i et område, er der større chance for, at hjælpen hurtigt kan nå frem til stedet. Alle kan også følge med på deres computerskærme og se, hvad der sker i området.

Hansen Protection har mange års erfaring med redningsdragter og er en førende producent af dragter til oliearbejdere, fiskere, helikopterpiloter og andre, der er afhængige af sikkerhedsudstyr på jobbet.

Prevas udviklede den første generation af nødsendere i 2005-2006, og de har været i brug i snart ti år. De nye nødsendere er endnu mere avancerede, og har endnu højere præstationskrav. Udviklingen har været et samspil mellem mange udfordringer: design og brugergrænseflade, lav vægt, lang brugslevetid for batterier, mange funktioner på begrænset plads samt høje krav til holdbarhed

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Einar Alexander Andersen, e-mail

Kontigo Care, TripleA, reference
Kontigo Care, TripleA, reference

Relaterede cases

    #makeReference( $imgNode $customerName $title $articleLink ) #makeReference( $imgNode $customerName $title $articleLink ) #makeReference( $imgNode $customerName $title $articleLink ) #makeReference( $imgNode $customerName $title $articleLink )