language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

 Valmet Hagfors  

Valmet fjernede flaskehalsen med robotstyret varmebehandling

Valmet i Hagfors i Sverige er en specialvirksomhed inden for metallurgi og fremstiller malesegmenter til papir- og papirmasseindustrien. Det går godt for virksomheden, og ordreindgangen er stabil. I dag sidder Valmet på mere end 30 procent af verdensmarkedet for malesegmenter og eksporterer til papirfabrikker i 80 lande. Hos Valmet i Hagfors fremstilles malesegmenterne fra start til slut med smeltning af stål, støbning, varmebehandling og slutteligt maskinbearbejdning og balancering. Hvert år produceres der omkring 120.000 sådanne segmenter i flere hundrede forskellige udførelser. Der er i alt ca. 2.000 varenumre.

Opgave: Systemleverancer.

Mekanisk fremstillet pulp, fiber og opslæmmet masse er i dag vigtige bestanddele i de fleste typer af papir og fiberpap. For at opnå den helt rette type fiber males materialet i en raffinør. Hjertet i raffinøren er malesegmenterne, som fritlægger og bearbejder fibrene, så de får den egenskab, der skal bruges til et bestemt slutprodukt. Varmebehandlingsprocessen er vigtig, for at malesegmenterne får de rette materialeegenskaber. Da Valmet skulle automatisere deres varmebehandlingslinje, henvendte de sig til Prevas i Karlstad.

Jan-Erik Örtgård, som er den lokale leder hos Valmet i Hagfors, fortæller om samarbejdet:

– Prevas har været projektleder for en arbejdsgruppe, som omfattede os hos Valmet i Hagfors, og som havde til formål at udvikle en bedre og automatiseret varmebehandlingslinje. Ud over at have ledet projektet har Prevas også været ansvarlig for at programmere og integrere både de nyproducerede maskiner (konstrueret af ingeniørfirmaet Camatec Industriteknik i Karlstad) og maskinerne fra den eksisterende varmebehandlingslinje. Varmebehandlingslinjen har været i drift siden marts og har hjulpet os med at opnå en bedre kapacitet og produktivitet samt en bedre ergonomi, fordi robotten i systemet bl.a. har elimineret tunge løft for vores ansatte.

– Alt går igennem denne linje, og tidligere var varmebehandlingen en flaskehals i produktionen på anlægget i Hagfors. Nu kan vi køre med treholdsskift hele ugen og sikre leveringstiderne, fordi vores kapacitet er øget. Det betyder, at Valmet styrker sin position og konkurrenceevne på det globale marked. Omkring 70 procent af vores produktion her i Hagfors eksporteres, så leveringssikkerhed og produktivitet er vigtige faktorer for os.

Den nye, robotbaserede varmebehandlingslinje, som har været i drift siden marts i år, er første trin ud af tre planlagte trin. Andet og tredje trin vedrører støberiet.

Prevas har koordineret hele projektet, hvilket indebærer, at man har lavet et forstudie og specificeret, hvordan alting skal opbygges, samt kommet med anbefalinger til robottype og fundet de rette maskinbyggere.

Erik Widing, som er konsulentchef hos Prevas i Karlstad, fortæller om opgaven: – Det er altid sjovt og givende at deltage i et projekt som dette sammen med Valmet, hvor man så tydeligt ser fordelene i form af bedre produktivitet og konkurrenceevne.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Peter K Johansson, e-mail

Valmet Hagfors reference
Valmet Hagfors reference
Valmet Hagfors reference

Relaterede cases

 • Force Technology

  Realisering af avanceret industriel scanning

 • Thin Film Electronics

  Boost af EAS-kapacitorers produktionsmængder

 • Robotize

  Logistikløsning til intelligente fabrikker

 • Sandvik Mining

  SANDVIK MINING SATSER PÅ AUTOMATISERING