language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Orica Mining Services 

Sporbarhedssystem til Orica Mining Services 

Sprængstoffer i de forkerte hænder gør verden til et endnu farligere sted at være. Sammen med EU's direktiv om eksplosivstoffer er Prevas' sporbarhedsløsninger til sprængstofindustrien et vigtigt skridt fremad.

Opgave: Procesændring og sporbarhed

At øge sikkerheden ved håndtering af sprængstoffer har stor prioritet i EU. Virksomheder, som fremstiller og håndterer sprængfarlige varer, skal have et system til sporing af dem, så de når som helst kan fastsætte, hvor en vare befinder sig, og hvem der var den seneste officielle ejer. 

En forudsætning for at kunne opretholde korrekte og fuldstændige registre over sprængfarlige varer inden for hele distributionskæden er, at hver enkelt vare forsynes med en identifikationsmærkning, og at alle aktører i alle led har et system, som kan håndtere varerne på individuelt niveau. Dette gør det muligt at identificere og spore sprængfarlige varer fra produktion til slutbrug.

Virksomheden Orica i Gyttorp i Sverige fremstiller og handler med forskellige slags sprængstoffer til civil brug, såsom sprængstoffer i bulk, tændmidler og forskellige slags ammunition. 

Mats Eurén var Prevas' projektleder, da Orica valgte at installere Prevas' sporbarhedssystem.

– Orica var meget tilfreds med vores forundersøgelse og valgte at fortsætte samarbejdet med os. På basis af vores MES-platform og forundersøgelsen udviklede vi i tæt samarbejde med Orica et koncept med fokus på ensartethed med hensyn til billeder og funktion. Dette var for at gøre det nemmere for slutbrugerne

og øge fleksibiliteten. Orica har ikke bare fokuseret på teknik og funktion; virksomheden har også været omhyggelig med at involvere personalet ved gennemførelsen. Arbejdsprocessen er løbende blevet vurderet med henblik på at opnå den størst mulige accept fra slutbrugerne, hvorved man vil få større gavn af systemet fremover.

I dag omfatter systemet for Oricas vedkommende alt fra mærkning af færdigmonterede sprængkapsler (inkl. tændsnor/slange) til æsker med 60 stk. sprængkapsler (halvfabrikata) og helt op til en transportpalle med 32 kasser. Mærkningen er baseret på en stedkode og et serienummer. 

Produktinformation og produktionsordrer fra virksomhedens ERP-system overføres til sporbarhedssystemet. Når produktionen skal påbegyndes, anmoder maskinoperatørerne om den aktuelle ordre via en panel-PC, så de kan styre udskriften af etiketter og foretage produktionsrapportering. Når en del af produktionen, f.eks. en kasse, stilles på en palle, udskrives palle-etiketten, når pallen er fyldt. Når denne etiket er påsat og verificeret, leveres alle data om pallen og dens indhold til forretningssystemet.

Orica følger nu EU's direktiv om eksplosivstoffer.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Peter K Johansson, Sales Manager Prevas AB, e-mail

Orica Mining Service reference
Orica Mining Service reference

Relaterede cases

 • Arla Foods

  BYGGER EUROPAS STØRSTE MEJERI TIL PRODUKTION AF HYTTEOST 

 • GKN Driveline

  Sikker og effektiv logistikløsning til GKN's monteringsanlæg

 • Ovako Steel, Hofors

  Brændstofbesparelse på over 10 procent

 • MacGregor Hydramarine AS

  Fremtidssikret styresystem