language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Hounö

Fremtidens ovne styres via mobilgrænsefladen

Da den danske ovnproducent Hounö skulle planlægge, hvordan deres fremtidige ovne skulle styres, ønskede de et system, som var nemt at forstå og anvende. Valget faldt på Android, og Prevas skulle hjælpe med opgaven.

Opgave: Moderne styresystem, Internet of Things.

Morten A. Nielsen er administrerende direktør for virksomheden Hounö, som producerer kombi- og bake-off-ovne til hoteller, restauranter, supermarkeder, benzinstationer og lignende steder.

– Vi producerer high-end kombiovne, og projektets målsætning var at lave den mest brugervenlige ovn på markedet. Samtidigt har vi kigget på, hvad der er den rette teknik og den rette platform. I denne forbindelse er vi blevet meget imponerede over mobilindustrien. Her har man en stor forståelse for brugeren, siger Morten A. Nielsen.

– Desuden ønskede vi også en meget innovativ platform, og Android er den, der vokser mest i øjeblikket. Derfor valgt vi at bruge Android i vores nye Visual Cooking-ovne med berøringsdisplay. Vi er ikke de første til at bruge en mobiltelefongrænseflade i en industriel applikation, men vi er tidligt ude, siger Morten A. Nielsen.

Han fortæller, at målsætningen er at kunne tilbyde en ovn med en meget innovativ teknologi og samtidigt en helt unik grænseflade, som brugerne genkender fra deres mobiltelefoner.

Udviklerne har tænkt over, hvordan de kunne lave en app, som kan anvendes i forskellige kundesegmenter som f.eks. restauranter, supermarkeder og benzinstationer. Grænsefladen består både af en Android-grænseflade på ovnen og en app i mobiltelefonen. Begge er af Android-typen, som er Googles styresystem til mobiltelefoner med åben kildekode. Android-systemet bygger på Linux.

– Også i forbindelse med udvikling af de tidligere systemer til styring af ovne har vi haft et godt samarbejde med Prevas. Disse systemer var også baseret på Linux, fortæller Morten A. Nielsen fra Hounö.

Ovnens Android-grænseflade kan både anvendes til at styre ovnen manuelt på stedet og via GSM-nettet. Hvis man gerne vil sove lidt længere, kan man derfor starte forvarmningen af ovnen via mobilen hjemme fra sengen i stedet for at tage på arbejde og gøre det dér.

– På vores hjemmeside vil man kunne overføre opskrifter direkte til ovnen, hvis den er koblet til et trådløst netværk eller GSM. Eller man kan overføre dem til mobiltelefonen og derfra til ovnen via Bluetooth.

Ifølge Morten A. Nielsen er der ingen risiko for, at andre kan hacke sig ind og fjernstyre ovnen fra deres egen mobiltelefon. Der indbygget sikkerhed mod den slags.

– Vi mener, at brugervenligheden er en stor fordel; få personer læser brugsanvisningen til deres mobiltelefon. På grund af vores fine ikoner og smarte grænseflade bliver der langt mindre behov for oplæring. Grænsefladen er selvforklarende.

Hounö leverer både app og ovn sammen og vil udvikle specielle apps til store kunder.

– Prevas har en stor viden om Linux og Android. De har udviklet hardware og software og spillet en stor rolle for os i projektet. Prevas har også hjulpet os med at koordinere hardware- og softwaredelene og MMI-delen (Man-Machine-Interface). Vi kan også sige, at vi kender dem fra vores tidligere samarbejde, siger Morten A. Nielsen.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Søren W. Mathiasen, e-mail

Hounö reference
Hounö reference

Relaterede cases

 • Sordin

  Innovative høreværn til velfungerende gruppekommunikation

 • JABII

  JABII gør kampsport sjovt og smertefrit

 • Pilloxa AB

  Intelligent støtte ved livslang medicinering

 • Force Technology

  Realisering af avanceret industriel scanning