language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Arla Foods

Det hvide guld kommer endnu nærmere naturen

Arla har fået hjælp af Prevas til at opnå en bæredygtig produktion, som er nem at etablere, når virksomheden ekspanderer og starter op på nye markeder. Standardiserede modulplatforme og et tæt samarbejde har gjort dette muligt.

Opgave: Moderne styresystem

Indsamling af produktionsdata er utroligt vigtigt for Nordens største mejerikoncern Arla Foods, som har følsomt procesudstyr på fabrikker i tolv lande. Prevas er en betroet partner ved implementeringen af IT-systemet, som sender produktionsordrer ud til de svenske mejerier og indsamler måledata. Arla Foods er ved at blive en mere global aktør. Virksomheden flytter fokus fra kernemarkederne Sverige og Danmark til England og Tyskland. IT-afdelingen er derfor begyndt at udnytte synergieffekterne fra integrationen af fabrikkerne i de nytilkomne lande i form af intensive migrationsprojekter.

Standardiserede modulplatforme gør det hele nemmere

Arla benytter en højt standardiseret modulplatform, når IT-systemerne skal implementeres på nye mejerier. Det omfatter en lang række værktøjer i form af programmoduler til indsamling af data, sporbarhed, opskriftshåndtering, analyse, optimering og strømstyring.

I 2013 var Prevas involveret i et stort projekt på fire mejerier i Sverige med det formål at udskifte de nuværende forretningssystemer med SAP. Dette betyder, at alle svenske mejerier skal arbejde med samme forretningssystem og samme salgslogik. Udskiftningen af forretningssystemet har også gjort det nødvendigt at ændre sammenkoblingerne mellem dette system og produktionssystemerne. Når der kommer en kundeordre ind, planlægger systemet, hvordan ordren skal udføres, og sender den videre til eksempelvis mejeriet i Jönköping. Her produceres mælken, hvorefter alle produktionsdata indsamles og rapporteres tilbage til SAP. Det er dette tilpasningsarbejde, som Prevas har udført i Jönköping, Göteborg, Stockholm og Sundsvall.

– Samarbejdet med Prevas har fungeret efter hensigten, fortæller Arne Svendsen, som er chef for Arlas produktions-IT-gruppe. Jeg betragter Prevas som en af de vigtigste samarbejdspartnere, vi har, eftersom de nu har en hel del medarbejdere, som tilsammen har opbygget en utroligt stor viden om vores løsninger og moduler. Dette vil vi naturligvis benytte os af i de fremtidige projekter i Sverige. Prevas har også kontorer i Danmark og har desuden kapaciteten til at tage ud og arbejde i Tyskland og England, hvis det er nødvendigt. Fremover kommer vi i et vist omfang til at skaffe egne fabrikker i Rusland. Prevas har allerede været involveret i et projekt i Finland, og vi kunne nok godt tænke os tage dem med på rejsen østpå. Prevas er en af de vigtigste integratorer i Skandinavien.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

KONTAKT OS
Ylva Amrén, Region Manager West Prevas AB, e-mail

Arla Foods reference
Arla Foods reference

Relaterede cases

 • Hounö

  Let's Cook

 • Carlsberg

  Ramlösa tager højde for øget produktion

 • Löfbergs kafferisteri

  Cloudbaserede vedligeholdssystem

 • Cermaq AS

  Det avancerede og alligevel enkle system bag din laksemiddag