language arrow_drop_down
SE NO EN
Nyhed: 2019-04-09

Er dit produkt cybersikkert?

Med en række nye tiltag sætter Prevas fokus på cybersikkerhed og risikoanalyse for intelligente produkter.

Som udviklingspartner, bidrager Prevas med at løse kundernes tekniske udfordringer og realisere deres produktideer, hvad enten ideerne er en opkoblet genoplivningsdukke, et device til fertilitetsbehandling eller en cloudløsning til digitale køkkener. Her ser man hver eneste dag, hvordan nytænkning giver muligheder for udvikling af nye løsninger til intelligente produkter, samt digitalisering af eksisterende. Innovation indenfor digitalisering og Internet of Things, baner vej for mange muligheder for moderne virksomheder, men betyder også en forhøjet risiko for cyberangreb, informationslækager og andre brud på sikkerheden. Prevas ser et stigende behov hos kunderne for udvikling af tekniske kontroller, monitorering af sårbarheder og andre forbyggende indsatser.

”Cybersikkerhed er ikke noget man enten gør eller lader være. Det handler dybest set om at finde det rette niveau der passer til domænet, produktet og producenten.”, siger Prevas’ strateg på området, Rune Hillebo Wiinberg. ”Tilføjer man unødvendig mange kontroller, påfører man kunden ekstraomkostninger og længere time-to-market. Omvendt vil for få kontroller resultere i et produkt, der måske ikke kan sælges, eller på anden vis skader kunden og kundens ry og rygte. Her hjælper Prevas med at finde det rette niveau, så den optimale balance nås”.

I Prevas, har man designet et procesværktøj for cybersikkerhedsrelateret risikoanalyse, der kan anvendes til at klarlægge hvor en virksomhed bør målrette sin indsats. Gennem analysen, leverer Prevas dokumentation, der klarlægger produktets cybersikkerhedsstrategi vedrørende eventuelle sårbarheder og trusler. Materialet vil typisk indgå som dokumentation i forhold til gældende cybersikkerhedsnormer, eksempelvis ANSI/UL 2900-1 compliance eller tilsvarende.

Prevas’ værktøj har værdi ved udvikling af nye produkter, men kan også med fordel anvendes til at trykprøve eksisterende.

For hurtigere time-to-market og for at mindske omkostningerne ved cybersikkerhedsindsater, har Prevas’ specialister samlet erfaringer og ekspertviden i forskellige genbrugelige tekniske kontroller, hvori grundstenene er gennemtestede og som kan skaleres og tilpasses til nye produkter. På denne måde kan Prevas levere cybersikkerhedsløsninger, som er kosteffektive uden at man er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten.

Prevas har udover selve analysen, også specialister, der kan assistere virksomheder med at udføre eventuelle sikkerhedsindsatser og teknisk mitigering.