language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

ABB

Et smidigt, digitalt sporbarhedssystem

Prevas har udviklet et nyt sporbarhedssystem til ABB, som øger kvaliteten for kunderne og gør det nemmere for ABB at forebygge problemer.

Opgave: Digitalt produktionssystem

For at et moderne elnet kan fungere skal blandt andet transformatorstationerne beskyttes mod overbelastning. Til dette kræves højspændingsafbrydere, som hurtigt kan afbryde strømmen, hvis noget går galt. En strømtransformator ude på nettet mærker, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være. Den sender et signal til en central, som så udsender et styresignal til afbrydere på andre transformatorstationer.

Tidligere benyttede ABB et system, som byggede på kontrolkort af papir, som gik rundt mellem stationerne i fremstillingen. Det betød, at personalet hos ABB var tvunget til at gå ind i arkivet for at finde informationerne.

Det nye system, som Prevas har udviklet til ABB, omfatter elektroniske kontrolkort og bygger på stregkoder. Systemet holder styr på, hvilke stationer den færdige afbryder har gennemgået, og hvem der har gjort hvad på hvilken station i fremstillingsprocessen. Når alle dele er udført, og når afbryderen er kontrolleret, får den et serienummer, som samtidigt bliver toppen af informationsstrukturen, som dokumenterer, hvordan afbryderen er fremstillet.

Systemet betyder blandt andet, at det går hurtigere med at følge op på, hvilke serienumre der kan være omfattet af et kvalitetsproblem, som er blevet opdaget, efter at afbryderne er leveret. Sporbarheden øger kvaliteten for kunderne, og vi kan nemmere hjælpe med at forebygge problemer, siger Mariusz Kapral.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

Sporbarhedssystem, ABB
Sporbarhedssystem, ABB

Relaterede cases