language arrow_drop_down
SE NO EN

Kunde:

Coca Cola

Energiopfølgning resulterede i milliongevinst

Coca Cola Enterprises Norge AS har siden 1997 stået for produktion, salg og distribution af Coca Colas produkter i Norge. Sammen med vedligeholdelsesorganisationen for Coca Cola Enterprises i Norge er det lykkedes Prevas at gøre fabrikken i Lørenskog til den mest velvedligeholdte i Europa-koncernen, hvilket giver Coca Cola millionbesparelser.

Opgave: Energioppfølging, systemleverancer.

Hårdt arbejde bag forbedring af produktionen

Coca Cola Enterprises Norge AS er i samarbejde med Prevas gået fra afhjælpende til forebyggende vedligeholdelse gennem hele produktionsprocessen med udgangspunkt i World Class Maintenance. Dette har medført fordele i form af højere produktionseffektivitet og lavere produktions-, vedligeholdelses- og energiomkostninger. Nu har fabrikken nået en produktionseffektivitet (Overall Equipment Effectiveness) på op til 93 procent i forhold til 46 procent for fire år siden (2009).

– Vi har arbejdet hårdt for at opnå dette og har fået stor hjælp til arbejdet fra Prevas og Infor EAM, fortæller André Nilsen Ibenholt, som er chef for Utilities & Facilities på Coca Cola Enterprises i Lørenskog i Norge.

Nemt at måle og analysere

Arbejdet med at gå fra afhjælpende til forebyggende vedligeholdelse gennem hele produktionsprocessen begyndte i 2006.

– Siden da har vi arbejdet langsigtet og struktureret med det formål at blive bedst, fortæller André Nilsen Ibenholt og fremhæver følgende vigtige succesfaktorer.

Ved at integrere Infor EAM med virksomhedens forretningssystem SAP blev vedligeholdelsen en mere integreret del af hele produktionsprocessen. Det var også vigtigt at have en enkel og logisk struktur for maskinerne. Det tog ganske vist tid at opbygge strukturen manuelt, men det har vi nu igen samlet på ét sted med alle oplysninger om udstyret. Vedligeholdelsesfunktionen har også fået en tydeligere rolle i organisationen, og ved hjælp af Infor EAM er det blevet nemmere at planlægge og følge, hvad der sker hvor og hvornår. Sidst, men ikke mindst, er det nu muligt at analysere og vurdere vedligeholdelsen. Ved hjælp af KPI'er (Key Performance Indicator) i Infor EAM og grafisk visualisering i QlikView er det blevet meget nemt at planlægge opfølgningen på vedligeholdelsen.

– Analysedelen er det mest geniale ved systemet. Den hjælper os med at finde forbedringsmuligheder på vores vej mod at opnå World Class Maintenance, siger André Nilsen Ibenholt.

Smartphones og tabletter en del af løsningen

Den helt store fordel for Coca Cola i Norge kom med overgangen til et trådløst system baseret på Prevas-produktet Connector, som anvendes på iPads. Med en så enkel og intuitiv grænseflade til smartphones og tabletter blev vedligeholdelsessystemet hos Coca Cola Enterprises i Norge meget mere lettilgængeligt og brugervenligt, hvilket medførte, at det også blev brugt mere.

– Enkelheden og hurtigheden er vigtig for, at alle brugere kan registrere selv små fejl og rapportere, hvad de laver i systemet. Med Connector på en iPad har alle adgang til alle grundlæggende funktioner i Infor EAM, således at alle informationer kan ses overalt. Og hvis det er nødvendigt, kan de tage billeder af de fejl, der rapporteres. Det gør rapporteringen hurtig, enkel og effektiv, konstaterer André Nilsen Ibenholt.

Gennem forebyggende vedligeholdelse i hele produktionsprocessen har Coca Cola Enterprises i Norge nået en produktionseffektivitet, som har gjort dem til et af Coca Colas bedste produktionsanlæg i Europa. Det har også medført lavere produktions-, vedligeholdelses- og energiomkostninger.

Ønsker du at få mere at vide om dette projekt eller finde ud af, hvad Prevas kan gøre for dig, skal du kontakte:

EAM, Coca Cola referenceprojekt

Relaterede cases